yo

yo

Imádlak, globális felmelegedés!

2007. április 27. - N. D.
Csatlakozom Molcsához ezen három kis képpel.


És akkor leírom mit is gondolok: sokan bizonygatják hogy le kell szarni a felmelegedést,  mert az mondjuk a naptevékenység miatt van. Tegyük fel, hogy nem mi tehetünk róla, bár számomra bizonyított, kétségbevonhatatlanul.

Tegyük fel, hogy nem mi okozzuk. És? Attól még feljogosít, arra hogy azt nevezzük fejlődésnek, hogy Kínában minden nap nyit egy bizsubolt (nem vicc olvastam), ami aztán nem fog bezárni? . Nyilván ez nem fejlődés. De kúrvasok CO2-be kerül az nekünk hogy bizsut (műanyag szir szarokat, műanyag poharakat, tányérokat, műanyag játékokat, műanyag  játszóterek, mekdöncis csomagolások, meg minden ilyesmi, amit megvesz az ember gyermeke aztán eldobja, és két hét múlva vesz megint más színűt) osszunk a népnek. És az sem érdekel, hogy nincs más energiaforrás, ezért kell égetni. Ez ökörség, a sok hülye álszent greenpeace-es is már rájöhetne, hogy ők okozzák a legtöbb kárt az atomenergia lejáratásával. Ott volt Csernobil. És? Hol nem szarom le? Megtörtént azóta mindenki vigyázik, minden embert felügyel még hat, minden rendben van. Amúgy meg Csernobil ma egy virágzó erdő, egyszerűen gyönyörű, aztán ha valaminek akkor a természetnek nem baszott be a sugárzás, csak nekünk.

Azt mondom ne vegyen egyik ismerősöm se autót, hogy ott (már elnézést a bunkóságomért, de) izélhessen ahol akar, azé ne vegyen autót, hogy ne busszal kelljen járnia. Sőt szerintem még az is sok hogy az átlag belga per fő per év 20 tonna hulladékot termel, és ennek ám qvasok energia az ára. A végső soron CO2.

Az ember ha már annyira okos hogy megszelídítette Hiroshimát,  akkor legyen annyi esze, hogy használja is. Lehetne az embernek annyi esze, hogy egyszer talán a történelem során, valamit megoldhatna unokáink érdekében, és az ő unokáik érdekében, és nem mondjuk azt hogy ááá, ez nem is probléma. Mert az.

Minden olyan folyamat, melyet az ember indít el a Földön, és mely nem létszükségletet, vagy az élet tényleges élvezetét szolgálja az káros mert fölösleges. Káros a napi 100 a 30 adikon tonna bizsu, a CO2, meg a kúrótrabant, meg mi egymás, nem az élet élvezetét segíti

Hanem azt hogy azt higgyük, hogy élvezzük.

Ne vegyél kocsit, ne vegyél bizsut, ne vegyél csomagolt ásványvizet (Szegeden pl ásványvíz folyik a csapokból is okostojások), és ne vegyél ilyesmi mű izéket. Éljék, de gondold meg hogy milyen áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://beng.blog.hu/api/trackback/id/tr2264470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2007.05.15. 11:51:09

a bizsut nem nagyon értem

N. D. 2007.05.15. 12:00:41

olvatam hogy kínban olyan a "gazdasági fejlődés" hogy minden nap nyit egy olyan bizsu bolt ami aztán nem zár be. Ergo minden nap nyit egy olyan boltocska ami felesleg műanyag szarokat osztogat, a műanyag meg tudjuk hogy nem túl környezet barát, hát még a gyártása...
süti beállítások módosítása